Νέα κέντρα για το χρέος μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, στις οποίες απάντησε με αιχμές ο Σίμος Κεδίκογλου.
«Το πλεόνασμα επικοινωνιακής πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης δεν μπορεί να καλύψει τα πραγματικά αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας καθώς και την αποτυχία του μνημονικού προγράμματος που αυτή υπηρετεί χωρίς δισταγμό. Τη στιγμή που ακόμη και η Deutsche Bank εκτιμά μόλις 26 δισ. ευρώ το όφελος από τα σενάρια ελάφρυνσης που διαρρέονται, ο Bloomberg διαπιστώνει πως δεν υπάρχει λύση χωρίς κούρεμα του χρέους και ο ΟΟΣΑ μετά το ΔΝΤ ομολογεί πως ‘κάναμε λάθος εκτίμηση για το εύρος της κρίσης’, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει μονότονα πως η ελληνική πλευρά έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή πως εφάρμοσε την λάθος συνταγή» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκλιπαρεί να μην υπάρξουν νέα μέτρα πριν τις ευρωεκλογές, ε��ώ φαίνεται διευθετημένη να πάει σε λύσεις που θα υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα πενήντα χρόνια» και, χαρακτηρίζοντας την «αποτυχημένη και απαξιωμένη», υπογράμμισε ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση για να διαπραγματευτεί το μέλλον της χώρας.
Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για «Κασσάνδρες της Κουμουνδούρου που ξαναβγήκαν από το ντουλάπι τους και μοιράζουν μιζέρια και φθηνό λαϊκισμό».
«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ποιο από τα δύο κόμματα θα κάνει διαπραγμάτευση; Αυτό του κ. Λαφαζάνη ή εκείνο του κ. Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Κεδίκογλου.