Επί παντός επιστητού τοποθετήθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι το κόμμα του θα κατεβάσει πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θα είναι υποψήφιος εξαιτίας του… Αντώνη Σαμαρά! «Δεν θεωρώ ηθικό να ορίσω τους 41 που θα είναι σύμβουλοι και να τους πω "ελάτε να με ανταγωνιστείτε σε σταυρούς"» τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ωστόσο ότι θα ηγηθεί της προεκλογικής καμπάνιας.
Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στον δήμο της Αθήνας, χρίζοντας φαβορί τον Ηλία Κασιδιάρη και κάνοντας λόγο για εξέλιξη που «βολεύει» και τον Αλέξη Τσίπρα! «Έχει καταστεί φαβορί ο Κασιδιάρης, μετά από την πολύ έξυπνη κίνηση που έκανε ο Τσίπρας. Έβαλε έναν νέο άνθρωπο για να τον αναδείξει, γνωρίζοντας, ότι δεν είναι φαβορί. Έκανε μια επιλογή για να καταστήσει τον Κασιδιάρη φαβορί. Αν ο Κασιδιάρης βγει δήμαρχος Αθήνας, την άλλη μέρα, παύει να υπάρχει Νέα Δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Ο ίδιος, πάντως, απέφυγε να δηλώσει ποιόν στηρίζει για τον δήμο (αν και δύο φορές στο παρελθόν είχε στηρίξει τον Νικήτα Κακλαμάνη), ενώ για τις περιφερειακές εκλογές στην Αττική σημείωσε: «Στις περιφερειακές, πάμε με Σγουρό στον δεύτερο γύρο και βλέπουμε ποιος άλλος θα είναι».
Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε και για τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας ότι βγάζει «αγωνία» για την παράταξη, και πρόσθεσε: «Αν τα πράγματα δεν έρθουν όπως πρέπει τότε η αριστερά θα απομονώσει ξανά τη δεξιά για άλλα δέκα χρόνια».
Ο ίδιος, απέκλεισε την πιθανότητα να επιστρέψει στη ΝΔ, ενώ επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον Αντώνη Σαμαρά: «Δεν υπάρχει δική μου επάνοδος στη Νέα Δημοκρατία. Δεν θεωρώ τον κ. Σαμαρά σοβαρό. Δεν είναι σοβαρός. Μα, είναι και προδότης. Δεν πρόδωσε την παράταξη το 1993 δεν την πρόδωσε ξανά το 1995;».
Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις πολλές υποψηφιότητες του δεξιού χώρου για το δήμο της Αθήνας, αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο δεν θα μπορούσαμε να κάτσουμε όλοι μαζί και να αποφασίσουμε έναν υποψήφιο», ενώ μίλησε εκ νέου με σκληρά λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά: «Ο Σαμαράς στις 26 Μαΐου δεν θα έχει τίτλο. Δεν καταλαβαίνει ότι θα πρέπει τουλα΄χιστον να μην αισθάνεται σαν απόλυτος τύραννος της παράταξης;».