"Από δυο χωριά χωριάτες" έγιναν για τους αγρότες και τα χωράφια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα-αγροτών, οι δύο πολιτικοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην βουλή για τις παρακρατήσεις στις επιδοτήσεις της αγροτιάς, όταν ο κ.Μωραϊτης κατηγόρησε τον υπουργό και την κυβέρνηση πως «κλείνουν το μάτι στις ενώσεις που μπαίνουν στους λογαριασμούς σαν τα... αρπακτικά και παρακρατούν χρήματα από τους λογαριασμούς των αγροτών που τα έχουν ανάγκη για να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν την παραγωγή».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ.Τσαυτάρη, ο οποίος επεσήμανε πως «οι επιδοτήσεις είναι χρήματα που δίνονται στον αγρότη. Και καταθέτουμε τα χρήματα στο λογαριασμό που μας υποδεικνύει ο αγρότης». Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι παρακρατήσεις γίνονται μόνο για χρέη προς τον ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων).

Στην συνέχεια ο κ.Μωραϊτης αφού εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τα αγροτοδικεία.

Από την πλευρά του ο κ.Τσαυτάρης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν κλείνει τα αυτιά της στα προβλήματα των αγροτών, ενώ απαντώντας στους επικριτές του για την φορολογική πολιτική, ο υπουργός είπε «Μου κάνει εντύπωση γιατί μιλάτε για βιβλία, αφού δεν θα τηρούν στοιχεία. Δε θα χρειάζεται ο βαμβακοπαραγωγός που έχει μια φορά το χρόνο έσοδα να πηγαίνει στο λογιστή»

«Αν είναι κάτι να λυθεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα το κάνουμε» πρόσθεσε ο υπουργός.