Μπορεί εμείς όταν τον βλέπουμε να αφήνουμε τα πιρούνια κάτω, μπο��εί τα χαρακτηριστικά και η προσωπικότητα του να μας ανακατεύουν κυριολεκτικά και μεταφορικά , ωστόσο η φάτσα του Πολ Τόμσεν άνοιξε την όρεξη στην τηλεοπτική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για …. αφιερώματα!!!!

Τα καμώματα της τριήμερους και το γεγονός ότι στα χέρια της εναπόκεινται συχνά οι μοίρες των λαών …… ενέπνευσαν την EuroparlTV, η οποία και αποφάσισε να κάνει βούκινο την "τακτική"της τρόικας σε όλο τον κόσμο, φτιάχνοντας ένα ΒΙΝΤΕΟ 04:30 λεπτών .

Τι είνα�� η τρόικα; Πότε ξεκίνησε ως θεσμός; Ποιον εκπροσωπεί; Πως λειτουργεί στην σύγχρονη εποχή; Τις απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα τις βρείτε στο ΒΙΝΤΕΟ της τηλεοπτικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο φιλοξενούνται μεταξύ άλλων και δηλώσεις των επικεφαλής της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τον έλεγχο των πεπραγμένων του κυρίου Τόμσεν και των συνεργατών του στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει ο παρουσιαστής, η αξιολόγηση του έργου της τρόικας στις χώρες στις οποίες έχει εμπλακεί είναι θέμα και πολιτικής ιδεολογίας. Στο σημείο, όμως, συνεχίζει ο ίδιος, που σχεδόν όλοι φαίνεται ότι συμφωνούν είναι η απουσία λογοδοσίας και διαφάνειας στον τρόπο που λειτουργεί η τριμερής.

Το ΒΙΝΤΕΑΚΙ είναι τόσο κατανοητό που είναι μια ευκαιρία να το δείξετε και σε γιαγιάδες που νομίζουν ότι η τρόικα είναι δαιμονισμένη γυναίκα και την ξορκίζουν με θυμιατά και σταυρούς!!!

Δείτε ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ με ελληνικούς υπότιτλους