Την ξεκάθαρη πρόθεσή του να μην αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο νυν περιφερειάρχης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πεπεισμένος ότι θα είναι νικητής των εκλογών και τόνισε ότι δεν κρατάει κακία ούτε στον Αντώνη Σαμαρά ή τη Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε και στον Γιάννη Ιωαννίδη που πήρε το «χρίσμα». Μάλιστα, σημείωσε ότι αυτό ισχύει ακόμη και για τους περιφερειακούς συμβούλους που έσπευσαν να ταχθούν με το πλευρό του κ. Ιωαννίδη.

Ωστόσο, στη συνέχεια άφησε αιχμές για τον Γιάννη Ιωαννίδη μιλώντας για «κάποιους που ζουν στην Αθήνα και έρχονται τώρα να ενδιαφερθούν για ζητήματα της Μακεδονίας», αν και τον κάλ��σε σε συστράτευση!

Ο ίδιος, απέφυγε να τοποθετηθεί στο αν στηρίζει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ή τον Νικήτα Κακλαμάνη για τον δήμο της Αθήνας και σημείωσε ότι η δική του υποψηφιότητα είναι καθαρά αυτοδιοικητική «χωρίς κομματική ταυτότητα».

Ο κ. Τζιτζικώστας αποκάλυψε ότι του έγινε πρόταση από τη ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, την οποία και αρνήθηκε γιατί θέλει να συνεχίσει το έργο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ απέρριψε εκ νέου τον χαρακτηρισμό «αντάρτης».

Τέλος, για το ενδεχόμενο διαγραφής του από τη ΝΔ, σημ��ίωσε: «Όποιος και να με διαγράψει από οπουδήποτε, δεν μπορεί κανείς να διαγράψει την ιστορία μου, δεν μπορεί κανείς να διαγράψει τους αγώνες μου και κυρίως όμως και πάνω απ' όλα, δεν μπορεί κανείς να διαγράψει το ψυχικό δέσιμο που αισθάνομαι με τους ανθρώπους αυτής της παράταξης».