Ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας, η οποία αναδιοργανώνεται, ετοιμάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξεως με σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Δένδια.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ένα πιο ευέλικτο και σύγχρονο σύστημα σε όλα τα επίπεδα, μειώνοντας καταρχάς κατά 43% το διοικητικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, γεγονός που έχει προκαλέσει ωστόσο έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών της αστυνομίας.

Κύκλοι πάντως του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ανέφεραν ότι ο υπουργός δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, τις οποίες χαρακτηρίζει συντεχνιακές και θεωρεί ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι πολλοί αστυνομικοί που «είχαν βολευτεί» σε διοικητικές θέσεις «θα ξεβολευτούν» και θα περάσουν πλέον σε μάχιμες.

«Αυτό που προέχει για τον Νίκο Δένδια είναι η αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ και γι΄αυτό δεν πρόκειται να κάνει πίσω», τόνιζαν παράγοντες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.