Θέμα «προσωπικής στρατηγικής και φιλοδοξίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ερώτηση για το αν η Ν.Δ. πρέπει ή όχι να διαγράψει τον κ. Τζιτζικώστα που κατεβαίνει υποψήφιος παρά την κεντρική επιλογή της ηγεσίας να στηρίξει τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, απάντησε πως: «Το κόμμα θα αποφασίσει».

Ο κ.Μιχελάκης άφησε παράλληλα αιχμές κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που αρνήθηκαν να κατέβουν υποψήφιοι στον δήμο Αθηναίων, τονίζοντας ότι ο ίδιος «θα πάει οπουδήποτε αν του ζητηθεί».

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός δήλωσε ότι φιλοδοξεί να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Β περιφέρεια της Αθήνας, στις εθνικές εκλογές και επα��έλαβε ότι «θα πάει οπουδήποτε αν του ζητηθεί».

Ερωτώμενος για το εάν η Νέα Δημοκρατία θα κατεβάσει δικούς της υποψήφιους ή έχει πρόθεση να στηρίξει στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης τους νυν δημάρχους, ο ΥΠΕΣ απάντησε: «Και βέβαια (θα κατεβάσουμε δικούς μας υποψήφιους)».

Ο υπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «άμα σηκώσεις την κουβέρτα την αντιμνημονιακή θα βρεις τον Χρυσαυγίτη δίπλα στον Συριζαίο».