Ρύθμιση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού για τις βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, ιδιαίτερα σε φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ώστε να επιλυθούν πολλά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε φαρμακοποιούς αλλά και μικροοφειλέτες.

Όπως απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκη, έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή και εξετάζεται η αναθεώρηση της ρύθμισης που αφορά παρακρατήσεις λόγω οφειλών προς το Δημόσιο.

Ο κ. Μαυραγάνης, επικαλέσθηκε επίσης την απόφαση που εκδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη στις 27 Δεκεμβρίου του 2013, με την οποία καθορίζονται τα όρια των ποσοστών παρακράτησης για οφειλές προς το Δημόσιο. Όπως όμως πρόσθεσε, η ηγεσία του υπουργείου διαπίστωσε ότι έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα με αποτέλεσμα να υπάρχει η βούληση για αναθεώρηση του μέτρου, ιδίως για μικροοφειλέτες αλλά και σχετικά με τις περιοδικές εισπράξεις στις οποίες εντάσσονται και οι φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και επισήμανε ότι οι οφειλές του Δημοσίου από το 2011 προς τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση.

«Ορισμένα σημεία της φορολογικής μεταρρύθμισης δημιουργούν προβλήματα. Η κυβέρ��ηση πάντα είναι σε θέση να ακούει τους πολίτες και να διορθώνει περιπτώσεις που παρεκκλίνουν από τη σωστή και δίκαιη εφαρμογή της» ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης.