Με ��ις κοινοβουλευτικές ομάδες των κόμματων συναντήθηκαν το μεσημέρι αντιπροσωπείες αγροτών από όλη την Ελλάδα, καταθέτοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οι αγρότες έδειξαν διατεθειμένοι να παραμείνουν στους δρόμους, παρά την υποχώρηση της κυβέρνησης να αυξήσει το αφορολόγητο από τις 10. 000 στις 15. 000 ευρώ.

Όπως διαμήνυσαν, όχι μόνο δεν υπάρχει διάθεση εκτόνωσης των διαμαρτυριών, αλλά αντιθέτως προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους !

Την Πέμπτη οργανώνουν πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα. Χθες το βράδυ έκλεισαν για 20 λεπτά την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ενώ αποκλεισμός έγινε και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Στους δρόμους βγαίνουν και οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι την Τετάρτη έχουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ισθμό της Κορίνθου. Οι αγρότες της Αχαΐας σχεδιάζουν να ανοίξουν τα διόδια στο Ρίο, ενώ οι στις Σέρρες έχει προγραμματιστεί αποκλεισμός της εφορίας.

" Τα αιτήματα που έχουμε είναι αιτήματα επιβίωσης και χθες καταλάβαμε ακόμη οτι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα" δήλωσε στη Βουλή ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.

Οι αγρότες ενισχύουν καθημερινά τις δυνάμεις τους με εκατοντάδες τρακτέρ. Συνολικά φτάνουν πια τα 38 σε όλη την Ελλάδα. Λένε "όχι" στην τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων για εισοδήματα κάτω των 40.000 ευρώ, ζητώντας αφορολόγητο 20,000 ευρώ.

Το προφίλ των αγροτών έχει αλλάξει. Αρκετοί απλοί παρ��γωγοί έγιναν επίδοξοι επιχειρηματίες. Το 87% απο αυτούς σερφάρουν στο ίντερνετ για να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στον κλάδο τους, ενώ το 40% είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην ανατολική Θεσ/κη.

Όπως προκύπτει επίσης, ο σύγχρονος αγρότης δε δίνει απλά τη σοδειά του σε μεσάζοντες, όπως παλιά. Θέλει να έχει ανταγωνιστικό προϊόν για να πετύχει υψηλές τιμές στις εξαγωγές.