Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος της 5ης ειδικής ανακρίτριας, Ελένης Πεδιαδίτη, που χειρίστηκε την υπόθεση περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Η πειθαρχική έρευνα διενεργήθηκε από τον αρεοπαγίτη Ανδρέα Ξένο και στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της επιθεώρησης των δικαστών, Αντώνης Αθηναίος, άσκησε σε βάρος της κ. Πεδιαδίτη πειθαρχική δίωξη.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από σχετική αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Ιωάννη Αδαμόπουλου. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Κολιοκώστας, απέστειλε την αναφορά του προέδρου του ΔΣΑ στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων, διαβιβάζοντας και δημοσίευμα του Τύπου, στο οποίο γινόταν αναφορά στους χειρισμούς της ανακριτρίας σχετικά με την έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ στην αίτησή του επικαλέσθηκε τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία υποστήριξε ότι η ανακρίτρια της ζήτησε να συναντηθούν εκτός γραφείου, με αποτέλεσμα ο κ. Αδαμόπουλος να ζητήσει τη διενέργεια έρευνας.