Σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ, στην πολιτική τελετή της κηδείας του, σήμερα το απόγευμα στην Καισαριανή

«Ο Ορέστης Κολοζώφ ήταν γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ, ασυμβίβαστος αντίπαλος των εκμεταλλευτών, ένας σύντροφος με πολύχρονη δράση πλήρους συνέπειας λόγων και έργων, ένας κομμουνι��τής που διακρινόταν για την νηφαλιότητα στη σκέψη, την κομμουνιστική σεμνότητα και την σταθερότητα, ένας επιστήμονας διανοούμενος της δράσης που ενίσχυσε με τις γνώσεις του τον συλλογικό αγώνα’ ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης, ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο στην πολιτική κηδεία του στελέχους του ΚΚΕ,.

Ο κ. Αρβανιτάκης είπε ότι η μεγάλη απώλεια του Ορέστη Κολοζώφ, υπενθυμίζει ταυτόχρονα τη «μεγάλη μας ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη», αναφέρθηκε στην πολύχρονη δράση του εκλιπόντος, και υπογράμμισε ότι «στάθηκε ακλόνητος μαχητής του σοσιαλισμού και του επαναστατικού χαρακτήρα του κόμματος, αδιάλλακτος απέναντι στον δεξιό και τον αριστερό οπορτουνισμό, τόσο το 1968, όσο και το 1989-1991».

Παρόντες ήταν, επίσης, ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, η πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Α. Παπαρήγα, τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στελέχη και μέλη του κόμματος, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος, Ν. Βαλαβάνη και Δημ. Παπαδημούλης, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Πριμηκήρης, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Θεωνάς και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Παν. Μακρής.