Σάλο έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα για 3 βουλευτές της ΝΔ που την περίοδο 2009-2012 μετέφεραν εκτός Ελλάδας 3,5 εκ. ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες που έχουν δημοσιοποιήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Δημήτρη Παπαδημούλη ζητά την έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως ιδιαίτερα σοβαρό.

«Ζητώ να συνεδριάσει αμέσως η επιτροπή μας, προκειμένου να ενημερωθεί και να ασκήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητές της. Η προφανής σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει τη συνεδρίαση της επιτροπής αμέσως, με πρωτοβουλία του προέδρου της ή, αν αυτός κωλύεται, του αναπληρωτή του» τονίζει -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Καλαντζή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, η ονοματολογία ζει… στιγμές δόξας, με τις φήμες για το ποιοι είναι οι 3 βουλευτές της ΝΔ να δίνουν και να παίρνουν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας εξ αυτών φέρεται να είναι ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ωστόσο αντέδρασε άμεσα διαψεύδοντας τις φήμες και απειλώντας με μηνύσεις.

«Με έκπληξη διαβάζω δημοσιεύματα για έμβασμα μου στο εξωτερικό που δήθεν δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες μου. Τα χρήματά μου προέρχονται από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση μου με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική) είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες μου.

Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δ��χομαι να αμφισβητήσει. Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ ένδικα μέσα αλλά το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και στις συκοφαντίες προς το πρόσωπο μου επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κικίλιας.