​Η νομαρχιακή επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με συντριπτική πλειοψηφία (25 κατά, 8 λευκά και σημειωτέον καμία θετική ψήφο), καταψήφισε την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου , προκαλώντας έτσι ισχυρό πλήγμα στους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά του, ο κ.Βουδούρης προειδοποίησε με παραίτηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση που δεν λάβει την απαραίτητη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση καθώς -σύμφωνα με τις πληροφορίες- την παραίτησή της υπέβαλε η Νομαρχιακή Κορινθίας, ενώ θυελλώδης υπήρξε και η χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Μεσσηνίας, παρόντος του γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος μάταια προσπάθησε να πείσει τα μέλη της νομαρχιακής να μη γίνει ψηφοφορία για το θέμα.

Σε περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, ο Οδυσσέας Βουδούρης, πιθανότατα εντός της ημέρας, θα υποβάλει την παραίτησή του από υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, γεγονός που θα αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην ηγεσία του κόμματος