​Κάλεσμα στον Απόστολο Τζι��ζικώστα να σεβαστεί την απόφαση για τον υποψήφιο στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Μιλώντας στο πρωινό ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στα κόμματα πρέπει να υπάρχει ιεραρχία, τονίζοντας ότι είναι εποχή συσπείρωσης και συστράτευσης.

«Ο Αποστόλης είναι φίλος μου, εξελέγη περιφερειάρχης με εντολή Σαμαρά. Ο Αποστόλης κάνει λάθος, οφείλει να υπακούσει στην εντολή του πρωθυπουργού. Δεν είναι εποχή, για να δημιουργούμε προβλήματα στον Σαμαρά. Είναι εποχή, για να του λύνουμε προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, τονίζοντας πως η απόφαση Σαμαρά να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια ο κ. Ιωαννίδης πρέπει να γίνει σεβαστή.

«Νομίζω ότι όσο κι αν αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί για κάποιους λόγους, που ανθρώπινο είναι αυτό, εδώ θα πρέπει να προτάξει το συλλογικό συμφέρον και είμαι βέβαιος ότι αν το κάνει η παράταξη θα του το αναγνωρίσει. Αντιθέτως, εάν επιμείνει σε μία τακτική διασπαστική, νομίζω ότι θα έχει βλάψει πάρα πολύ τον εαυτό του», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ Γεωργιάδης ανέφερε ότι για πρώτη φορά, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν τη δύναμη να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό, καθώς η χώρα, όπως είπε, επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα.

Για τον κ.Γεωργιάδη, η ομάδα που θα πρέπει αρχικά να επωφεληθεί από το πλεόνασμα είναι οι ένστολοι, τους οποίους χαρακτήρισε «αδικημένους» . «Θα πρέπει το κράτος κατά προτεραιότητα να έρθει να δώσει χρήματα σε αυτούς που διαχρονικά έχει αδικήσει», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν βουλευτές που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ο υπουργός είπε πως αν υπάρχουν βουλευτές που έχουν βγάλει λεφτά που δεν δικαιολογούνται στο εξωτερικό, πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στον χώρο της υγείας, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή ολοκλήρωσε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο εστάλη στον ΕΟΦ. Όπως είπε, μέσα στην εβδομάδα βγαίνει το ΦΕΚ με το νέο δελτίο και σε δύο βδομάδες θα είναι και στα φαρμακεία οι νέες μειωμένες τιμές σε 8.500 φάρμακα.