Στην 45 λεπτή συνάντηση, που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα στην Ρώμη του ξεκαθάρισε ότι αν κερδίσει τις εκλογές δεν ��ρόκειται να συνεχίσει να εφαρμόζει τις πολιτικές λιτότητας, τονίζοντας «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα είναι μια ευκαιρία για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο» .

«Η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη. Οταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα έχουμε άλλη επι��ογή από το να διαπραγματευτούμε συνολικά και για την Ελλάδα και συνολικά για τον ευρωπαϊκό Νότο και θα ήθελα τη στήριξή σας σε αυτή τη διαπραγμάτευση» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο ιταλός Πρωθυπουργός, επεσήμανε ότι «η οικονομική ανάπτυξη, όταν δεν περνάει στην κοινωνία και δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας είναι ανώφελη και ενισχύει τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε και το θέμα της μετανάστευσης και των προβλημάτων που δημιουργεί το Δουβλίνο ΙΙ. «Έχουμε παρόμοια προβλήματα… Εσείς είχατε τη Λαμπεντούζα, εμείς το Φαρμακονήσι» τόνισε .

Ο ιταλός Πρωθυπουργός αφού συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «Έχουμε κοινό πρόβλημα και η Ευρώπη καθυστερεί να βρει λύση».

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Η αλλαγή της Ευρώπης εξαρτάται από πολιτική απόφαση, το κύριο θέμα είναι η αλλαγή διαδικασιών στη φάση της λήψης αποφάσεων», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν προβλέπεται πουθενά ότι η τρόικα μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας, δεν αποφασίσθηκε και δεν νομιμοποιήθηκε ποτέ», πρόσθεσε .

Αύριο Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντήσει τον ηγέτη του κόμματος της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας κ. Νίκι Βέντολα και τον κ. Νικόλα Τζινγκαρέτι, Πρόεδρο της περιφέρειας του Λάτσιο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR