​Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν ικανοποίησαν τους αγρότες, οι οποίοι παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε βασικούς κόμβους της χώρας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ακόμη και έξω από τις εφορίες του κάθε νομού!

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης, είπε στην βουλή πως «κανένας αγώνας δεν πάει τζάμπα». Όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου της Κ.Ο. του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα των αγροτών και ικανοπο��εί αρκετά από αυτά, σημειώνοντας: «Όλοι περνάμε δύσκολα. Και ο αγρότης και ο μισθωτός και εγώ που είμαι καθηγητής πανεπιστημίου».

Σχετικά με την κατάργηση της υποχρέωσης των αγροτών να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων, ο κ. Τσαυτάρης είπε ότι ήταν χρόνιο αίτημα των αγροτών και ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα πως οι αγρότες δεν έχουν μηνιαίο εισόδημα και γι’ αυτό η δήλωση στην Εφορία θα γίνεται στο τέλος κάθε έτους. Επισήμανε δε ότι «τίποτα από αυτά που έχουμε θεσπίσει δεν είναι εκτός αιτημάτων τους».

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε εκβιασμούς προς τους αγρότες για να εγκαταλείψουν τις κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι «αιτήματα επιβίωσης και όχι βελτίωσης του εισοδήματος». Όπως ανέφερε ενδεικτικά η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, οι αγρότες υποχρεώνονται να τηρήσουν βιβλία εσόδων-εξόδων όσοι έχουν πραγματικό εισόδημα 4.000 – 5.000 ευρώ το χρόνο (δηλαδή μεικτό εισόδημα 15.000 ευρώ), ενώ τους επιβάλλεται χαράτσι, φόρος στα ακίνητα και άλλοι φόροι.