Αποστάσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα κράτησε ο Χάρης Θεοχάρης σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ομοσπονδίας των εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ).
«Ήμουν αντίθετος με κάποιες από τις αποφάσεις για τα πρόστιμα, προσπάθησαν να τους πω τα λάθη αλλά δεν εισακούστηκα» φέρεται να δήλωσε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων.
Μάλιστα, οι εφοριακοί εξέδωσαν ενημερωτικό σημείωμα για το τι ειπώθηκε στη συνάντησή τους με τον κ. Θεοχάρη.
Συγκεκριμένα, ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων φέρεται να έχει πει:
1. Οι συνάδελφοι ευθύνονται για το ότι δεν έχουν βγει ακόμη εγκύκλιοι και αποφάσεις
2. Ζητήθηκε η βοήθεια της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχονται τα συνεργεία προληπτικού ελέγχου
3. Θα γίνουν προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα: α) 150 από τη δημοτική αστυνομία κατόπιν αξιολόγησης από επιτροπή που συστάθηκε, β) 300 από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1Κ /2013 και γ) 700 με νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ σε όλη την Ελλάδα με δυνατότητα συμπληρωματικά να προσληφθούν άλλοι 500 μέχρι το τέλος του 2014
4. Το ΣΔΟΕ θα ασχολείται μόνο με τον έλεγχο των φαινομένων διαφθοράς (πχ. στο ΕΣΥ στους δήμους, κλπ) και όχι με φορολογικούς ελέγχους παρά μόνο παράπλευρα για την απόδειξη και μόνο της διαφθοράς.
5. Στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, θα δημιουργηθούν οκτώ διευθύνσεις προληπτικού ελέγχου, μία στην Αθήνα, μία στη Θεσσαλονίκη και άλλες έξι στην περιφέρεια. Η Κεντρική διεύθυνση θα τρέχει τη στόχευση, θα υπάρχει και διεύθυνση ερευνών, θα επιτελούν και ανακριτικό έργο το οποίο τώρα δεν προβλέπεται αλλά θα γίνει με διάταξη νόμου».