Να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και να τους εκφράσει τη συμπαράστασή τους θέλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο σεισμόπληκτο νησί του Ιονίου.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα, τονίζοντας ότι δεν επαρκούν αυτά που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί.

«Χρειάζεται οι άνθρωποι να αποζημιωθούν για όλες τις καταστροφές που έχουν συμβεί, από τις οικοσυσκευές μέχρι τα σπίτια που έχουν καταστραφεί και είναι σε μεγάλη έκταση αλλά και εκεί που έχουν υποστεί επιμέρους ζημιές. Ταυτόχρονα, εδώ και τώρα, θα πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε να μην υπάρχει κανένα χαράτσι, κανένας φόρος, όλα αυτά που χρωστάνε -ο καθένας που έχει κάποια χρέη, κάποια δάνεια- θα πρέπει να παραγραφούν, όχι μόνο για τους επόμενους μήνες ή μόνο για το 2014, αλλά οριστικά για όλους τους πληγέντες» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίοσης στα προβλήματα στα νοσοκομεία και την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων του νησιού, ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θεωρεί «ιδιαίτερο πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση» το ζήτημα των μαθητών και για τις σχολικές εξετάσεις στα λύκεια, στα γυμνάσια, αλλά κυρίως για τις πανελλήνιες.