Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη ότι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξένησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Flash τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη!

Μάλιστα, αφού καλησπέρισε τον Η. Κασιδιάρη, ακούγεται να λέει ότι τον «ευχαριστεί θερμά που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του»! Και μπορεί αυτό να έγινε με την αφορμή της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής ��υγής στο Νέο Ηράκλειο, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ειδικά αν συνυπολογισθεί ότι σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τοποθετείται εμμέσως πλην σαφώς κατά των διώξεων εις βάρος στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ειρωνεύεται την κυβέρνηση για τις ενέργειές της στο συγκεκριμένο ζήτημα!

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης ανέφερε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη ανάρτηση: «Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη στενή, ο ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας… Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι… τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκάλεσαν το αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος από τα μέλη της Πάνο Λάμπρου και Μάνια Μπαρσέφσκι.