«Πέρυσι το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του γερμανικού προεκλογικού αγώνα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε μιλήσει, προφανώς κατά λάθος, για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας» τονίζει η Süddeutsche Zeitung σε δημοσίευμά της με τίτλο «Κούρεμα και εκλογές».

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, το «λάθος» του Σόιμπλε αποδείχθηκε χρήσιμο κατά τον προεκλογικό αγώνα καθώς έπεισε -τουλάχιστον εν μέρει- τους ψηφοφόρους για την ειλικρίνεια.

«Συνεπώς, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές το υπουργείο Οικονομικών δίνει στη δημοσιότητα, προσχεδιασμένα αυτή τη φορά, την ίδια πρόταση» τονίζει η Süddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα εξηγεί στη συνέχεια ότι ο Σόιμπλε προαναγγέλλει στην ουσία ένα κούρεμα: «Όλοι σχεδόν οι ειδικοί θεωρούν το κούρεμα αναγκαίο διότι ένα χρέος στο 176% του ΑΕΠ δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο, ούτε διαφαίνεται στον ορίζοντα η πολυπόθητη ανάπτυξη που θα μπορούσε να μειώσει το τεράστιο χρέος. Το αργότερο μετά τις ευρωεκλογές το ζήτημα του χρέους θα πρέπει να επανέλθει στην ατζέντα».