Το δίλλημα των ευρωεκλογών όπως το θέτει η ΝΔ παρουσίασε η Άννα Ασημακοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο αναστροφής όπου, χάρη στην πολιτική που ακολουθήθηκε και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, βλέπουμε μπροστά μας μία διέξοδο» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τονίζοντας πως υπάρχουν δύο λύσεις: «Ή προχωράμε βήμα-βήμα και πάμε σε αυτήν τη δύσκολη πορεία και βρίσκουμε αυτή τη διέξοδο ή –εναλλακτικά- ακολουθούμε έναν άλλον δρόμο, που ακούμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, και είναι ουσιαστικά ο δρόμος της υποτροπής. Θα κάνουμε βήματα πίσω και θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού».
Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει το επόμενο διάστημα με την τρόικα και τους δανειστές δύο θέματα, στα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις: «Το ένα είναι το χρέος, που πρέπει να βρεθούν λύσεις για να γίνει το χρέος μας βιώσιμο. Έχουν γίνει σοβαρά πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Το δεύτερο έχει να κάνει με το χρηματοδοτικό κενό».
«Η ουσία είναι ότι στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας θα πρέπει να βρούμε αυτό το πακέτο ανάκαμψης, το οποίο δικαιούμαστε και το οποίο πλέον θα εγγυάται ότι δεν υπάρχουν άλλα εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο μεταρρυθμίσεις που θα θέλαμε να κάνουμε ούτως ή άλλως» πρόσθεσε η κα Ασημακοπούυλου.
Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης να αποκαταστήσει τις αδικίες: «Τα κλεμμένα πάνε πρώτα στην Παιδεία και στην Υγεία που έχουν ανάγκες, το πρωτογενές πλεόνασμα εκεί που πρέπει να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλλά είναι ο μοναδικός».