​Μια δήλωση του Βασίλη Καπερνάρου προκάλεσε αντιδράσεις στην Χαριλάου Τρικούπη, ανοίγοντας νέο «πόλεμο» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Κοζάνη, μιλώντας για την επικείμενη πώληση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) υποστήριξε ότι «μια Ακτίνα του Κορυδαλλού θα πρέπει να φιλοξενήσει… πολλούς του ΠΑΣΟΚ, που έχουν λεηλατήσει τον κρατικό πλούτο και έχουν ληστέψει το δημόσιο ταμείο….».

Η φράση αυτή εξόργισε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωση του χαρακτήρισε τους ΑΝΕΛ ως κόμμα «συρφετού», «τυχάρπαστων», «τυχοδιωκτών» και «ψεκασμένων» .

«Ο Καπερνάρος ως εκπρόσωπος ενός κόμματος-συρφετού, τυχάρπαστων, τυχοδιωκτών και ψεκασμένων, του οποίου ο αρχηγός έχει καθημερινά πλέον δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη βυσσοδομεί εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι οι ύβρεις προέρχονται από έναν γνωστής ποιότητας ¨τύπο¨ σαν τον Καπερνάρο μας τιμά. Αντί απάντησης του ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα με τη δικαιοσύνη για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής που ελέγχεται. Και κάτι ακόμη’ το επιχείρημα ότι στα 5,5 εκ. που δεν είχε δηλώσει, έμπαινε η σύνταξη της μανούλας του, δεν πιάνει. Κατά τα λοιπά η ιστορία «Καμμένων» και Καπερνάρου, θ�� ήταν για γέλια αν δεν εντασσόταν στην επικίνδυνη κλιμάκωση των φαινομένων εκφασισμού του δημόσιου βίου της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη