​Το στόμα του "κλειστό" κρατά στους Ελβετούς ο Άκης Τσοχατζόπουλος! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός δεν λέει κουβέντα στους Ελβετούς εισαγγελείς που βρίσκονται στη χώρα μας προκειμένου να διερευνήσουν την διακίνηση μιζών και μαύρου χρήματος ελβετικών λογαριασμών και ειδικότερα στη διακίνηση ποσού περίπου 30 εκ. ελβετικών φράγκων μέσω δύο λογαριασμών με εμφανιζόμενο δικαιούχο τον Νίκο Ζήγρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσοχατζόπουλος, στην κατάθεση του ξεκαθάρισε απλώς ... ότι δεν είχε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, εκτός από έναν στην τράπεζα UBS ο οποίος όπως υποστηρίζει ανήκε στην σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, ενώ υποστήριξε επίσης πως δικάστηκε με ψ��υδομάρτυρα. Ο πρώην υπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τόνισε πως δεν έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα σε λογαριασμούς του, πως δεν έχει διαχειριστεί ποτέ λογαριασμούς τρίτων, ούτε άλλοι – τρίτοι έχουν διαχειριστεί δικούς του λογαριασμούς, ενώ όπως είπε δεν γνωρίζει κανέναν από τα πρόσωπα τραπεζίτες, μεσάζοντες κλπ για τα οποία των ερωτούν οι Ελβετοί εισαγγελείς.

«Η δικαιοσύνη και το ελληνικό κράτος έχουν υποχρέωση να κάνουν τα πάντα έτσι ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα παράνομα χρήματα που βρίσκονται μπλοκαρισμένα σε ελβετικές τράπεζες» είπε στους δημοσιογράφους ο κ.Τσοχατζόπουλος σε ένα διάλειμμα της διαδικασίας ερωτήσεων των Ελβετών εισαγγελέων .

Σχετικά με τις αποκαλύψεις του πρώην στενο�� του συνεργάτη Αντωνίου Κάντα για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, ο πρώην υπουργός είπε ότι δεν έχει πλήρη ενημέρωση των λεγομένων του, αλλά δεν χωράει η φαντασία του ένας διακεκριμένος εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι μπλεγμένος σε αυτές τις υποθέσεις. Ο καθένας, πρόσθεσε, μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αρκεί να αναλαμβάνει τις ευθύνες των λεγομένων του.

Εν τω μεταξύ, χθες Δευτέρα κατέθετε επί έξι ώρες ενώπιον των Ελβετών εισαγγελέων, με την παρουσία των αρμόδιων ελλήνων ανακριτών ο πρώτος εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος επανέλαβε και ενώπιον τους ότι τα χρήματα που κατέθεσε σε ελβετικές τράπεζες ήταν χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος τον έφερε σε επαφή και με το γνωστό, ��την Ελβετία, τραπεζίτη Παναγιώτη Μπάϊλα.