Σε εξέλιξη είναι η ευρεία υπουργική σύσκεψη στην Κεφαλονιά, που γίνεται στο ΤΕΙ Ιονίων.

Η σύσκεψη γίνεται με τη συμμετοχή, των υπουργών Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του γγ Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου, του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου και του δημάρχου Αλ. Παρίση, ενώ παρόντες είναι και οι σεισμολόγοι Ευθ. Λέκκας και Γερ. Χουλιάρας.

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν για τους ελέγχους των κτιρίων, ενώ αναμένεται να γίνει συντονισμός των ενεργειών για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

«Κλειστά τα σχολεία για όσο χρειαστεί»

«Δεν θα παίξουμε με τις ζωές των μαθητών. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα χρειαστεί» ξεκαθάρισε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα φθάσουν στο νησί 45 αίθουσες προκατασκευασμένες, εκ των οποίων οι 10 αναμένονται σήμερα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αρχίσουν σύντομα τα μαθήματα».

«Αστραπιαίες οι κινήσεις μας»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και ενημέρωσε ότι «έφθασε στο νησί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση».

Όπως ξεκαθάρισε, το υπουργείο Υγείας κινήθηκε αστραπιαία για τους ελέγχους στα νοσοκομεία του νησιού.

«Να διαφυλάξουμε την εικόνα του νησιού»

«Έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα τουριστικά καταλύματα και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα» υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Η Κεφαλονιά είναι ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε την τουριστική φήμη και την εικόνα του νησιού» πρόσθεσε η ίδια.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου και ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης κάλεσε όλους να συμβάλλουν ώστε να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί ζωής στο νησί.

Μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπαθών

Ο γγ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος μιλώντας στην εκπομπή LIVE U του STAR δήλωσε ότι θα ανακοινωθούν άμεσα από τον Μιχαλη Χρυσοχοΐδη για τους σεισμοπαθείς εντός της ημέρας. Μεταξύ αυτών θα είναι η χρηματική αρωγή για ενοίκιο, η επιδότηση για αποκατάσταση ζημιών και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια.