​Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων για τις εκλογές σε Περιφέρειες και μεγάλους δήμους του κόμματός του, μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θέλει να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ήταν ένα παραδοσιακό, αριστερό, οπορτουνιστικό κόμμα:

«Τώρα δεν είναι το ίδιο. Με το 27% που πήρε, με το που έβαλε στις γραμμές του στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή άλλους, άλλαξε και φυσιογνωμία. Στην ουσία σοσιαλδημοκρατικοποιείται. Θέλει να πάρει το ρόλο του παλιού ΠΑΣΟΚ . Θέλει να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα παίρνοντας τα πολύ κακά χαρακτηριστικά του παλιού ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα διευκρίνισε για το ποιους εννοούσε όταν στη ομιλία του την Δευτέρα, έκανε λόγο για «σαλτιμπάγκους και λαμόγια»:

«Τους γνωρίσαμε πάρα πολλά χρόνια και στο συνδικαλιστικό κίνημα, και ως δημάρχους και ως αντιδημάρχους, και ως περιφερειάρχες και ως αντιπεριφερειάρχες, άλλοι ήταν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια και έχουν τώρα μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως μια σειρά από στελέχη- από τα υπαρκτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- που πριν ήταν στον Συνασπισμό. Επίσης έχουμε ράμματα για τη γούνα τους».

Ακόμα, αναφερόμενος στο χρέος τόνισε ότι:

«Η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πει ότι δεν αναγνωρίζω κανένα χρέος, διότι εκπροσωπώ το λαό, ο λαός δεν δημιούργησε κανένα χρέος, αντίθετα πληρώνει όλα τα χρέη που δημιούργησε η πραγματική εξουσία».

Ακόμη, σχολιάζοντας τις διαφοροποιήσεις της Αριστερής Πτέρυγας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων:

«Όποιος διαφοροποιείται στην ουσία, παίρνει το καπελάκι του και φεύγει. Δεν κάθεται μέσα».

ΔΕΙΤΕ το βίντεο…