«Ερχόμαστε για να βάλουμε τέλος στα προγράμματα της λιτότητας. Για να το καταφέρουμε αυτό, δεν αρκεί μονάχα η υποστήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που θα την έχουμε στις επόμενες εκλογές, αλλά η υποστήριξη της πλειοψηφίας των λ��ών της Ευρώπης», δήλωσε από το Παρίσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Ζαν Λικ Μελανσόν, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν .

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές του Μαΐου σαν «μία σημαντική ευκαιρία για τους λαούς της Ευρώπης να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να βάλουν φρένο στην Ευρώπη της λιτότητας και της κοινωνικής καταστροφής» και υποστήριξε ότι η Αριστερά μπορεί να είναι η εναλλακτική που θα βγάλει τους λαούς από την κρίση της λιτότητας. «Δεν αποτελεί εναλλακτική η άκρα και λαϊκιστική δεξιά για τους λαούς της Ευρώπης» τόνισε επίσης, ενώ ισχυρίσθηκε ότι το στρατηγικό αδιέξοδ�� της σοσιαλδημοκρατίας και της κυρίαρχης νεοφιλελεύθερης Δεξιάς έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε αδιέξοδο.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε σχετικά με την Ελλάδα ότι είναι πολύ ρευστή η πολιτική και οικονομική κατάσταση, αλλά συμπλήρωσε ότι «όλοι προεξοφλούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση».

BINTEO STAR