Για «ποικίλα σενάρια» του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα κάνει λόγο η Handelsblatt σε ρεπορτάζ της που τονίζει ότι «τα σχέδια έχουν ήδη ξεκινήσει».

«Το θέμα προς το παρόν δεν είναι τόσο το αν, όσο το πότε» εξηγεί η γερμανική εφημερίδα και συμπληρώνει: «Υπάρχουν φωνές εντός της γερμανικής κυβέρνησης, οι οποίες θέλουν να στείλουν ήδη πριν από τις ευρωεκλογές ένα μήνυμα στην Ελλάδα ότι μπορεί να υπολογίζει σε νέα βοήθεια».

«Το πακέτο θα μπορούσε να ετοιμαστεί ήδη εντός των επομένων τριών μηνών» αναφέρει η Handelsblatt, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα καλείται να καλύψει τον Μάιο ποσά από ομόλογα που λήγουν.

«Η Ελλάδα χρειάζεται εξυγίανση από μέσα και υποστήριξη από έξω. Χρειάζεται ένα λειτουργικό επιχειρησιακό μοντέλο, με το οποίο θα έχει μεγαλύτερα έσοδα από τις δα��άνες. Και πρέπει να περιορίσει το χρέος της, διαφορετικά κάθε πρόσθετο ευρώ που κερδίζει θα διοχετεύεται στις πληρωμές των τόκων».

Υπενθυμίζεται ότι το Spiegel αποκάλυψε πεντασέλιδο έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ για τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα υπό όρους.