Σε κόκκινο πανί εξελίσσεται για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο να είναι η πιο χαρακτηριστική.

Η πρόταση της ηγεσίας προς την Κεντρική Επιτροπή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του Αριστερού Ρεύματος και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ανέφερε ότι διαφωνεί με την επιλογή της ηγεσίας να στηρίξει πρόσωπα που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και στη συνέχεια τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι διαφωνούντες ζήτησαν μάλιστα να υπάρξει ξεχωριστή ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες, ώστε να μην αναγκασθούν να τις καταψηφίσουν στο σύνολό τους.

Διαφωνία υπήρξε ακόμη και από στελέχη και κινήσεις που πρόσκεινται στην πλειοψηφία, οι οποίες τελικά επέλεξαν την αποχή.

Τα στελέχη που εκφράζουν την ηγεσία διαμήνυσαν από την πλευρά τους ότι το ζήτημα για τις συμμαχίες και την αποδοχή της ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ προσώπων από άλλους πολιτικούς χώρους έχει αποφασισθεί και έχει λήξει από το Συνέδριο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάρει πάνω του το ζήτημα και με παρέμβα��ή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ρώτησε τον Π. Λαφαζάνη: «Θέλω να μου απαντήσει ο Π. Λαφαζάνης : θα δώσουμε τη μάχη για τις περιφέρειες όλοι μαζί; Ναι ή όχι για να τελειώνουμε». Η απάντηση του Λαφαζάνη πάντως μάλλον έριξε λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής κόντρας για τις υποψηφιότητες, καθώς δήλωσε ότι θα απέχει!

Αιχμές για την μη επιλογή της διατύπωσε και η επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων κ. Ελένη Πορτάλιου, η οποία εξέφρασε τη διαφωνία της για την επιλογή του Γ. Σακελλαρίδη, κάνοντας λόγο για «από άνω» πρόταση του κόμματος που, όπως είπε, «ακυρώνει ουσιαστικά τις λειτουργίες ενός κόμματος της Αριστεράς".

Η ψηφοφορί�� που ακολούθησε μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής για την διαδικασία κατέγραψε απώλειες για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εγκρίθηκε η κατάθεση συνολικής πρόταση για τις υποψηφιότητες, με 97 ψήφους υπέρ και 63 ψήφους κατά, ενώ στην ψηφοφορία που ακολούθησε εγκρίθηκαν οι ίδιες υποψηφιότητες κατά πλειοψηφία.