Πρώτη ανάρτηση 12.30


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκίνησε με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «ο φόβος του Πρωθυπουργού δεν κρύβεται», χαρακτηρίζοντας «δημόσια επίδειξη πανικού» την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο της Ν.Δ, η οποία «αποσυντίθεται κάτω από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής» όπως είπε.

  • Και πρόσθεσε:

«Εξηγούσε επί 20 ��επτά γιατί δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος αλήθεια του το ζήτησε; Ποιος τον πιέζει; Ποιοι ονειρεύονται τέτοιου είδους ανώμαλα συμπλέγματα;»

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «βασικό εκπρόσωπο του παλιού και του φθαρμένου» τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεωρεί ότι «η εξουσία του ανήκει ελέω Θεού. Ο φόβος του δεν κρύβεται. Και αυτός ο φόβος, που είναι φόβος και των συμφερόντων που εκφράζει, υπαγορεύει σπασμωδικές κινήσεις, σπασμωδικές πολιτικές, σπασμωδικές τακτικές, σπασμωδική προπαγάνδα».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ψίχουλα» τα χρήματα που επιστρέφονται στα κρατικά ταμεία, από τις υποθέσεις διαφθοράς και τις μίζες: «Η χώρα καταστρέφεται, οι άνθρωποι καταστρέφονται, ο χορός των δισεκατομμυρίων συνεχίζεται, και αυτοί πανηγυρίζουν γιατί τρεις άνθρωποι, για να ελαφρύνουν τη θέση τους απέναντι στη δικαιοσύνη, επέστρεψαν μερικά ψίχουλα από το όργιο της μίζας.» O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε την ομιλία του αποκλειστικά στην κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά προσωπικά και χωρίς να κάνει καμία αναφορά στα άλλα κόμματα, γεγονός που κατά πολλούς σηματοδοτεί και τη μορφή του προεκλογικού αγώνα. Ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ότι "αν για την πλειοψηφία του λαού ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη διέξοδος από το σημερινό τραγικό αδιέξοδο, για τις δυνάμεις του μνημονίου, της συντήρησης, της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ".

Τέλος, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, είπε ότι θα είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή για τη συγκυβέρνηση.

Κεδίκογλου: μόνο ύβρεις και συκοφαντίες από τον Τσίπρα και καμία πρόταση

Σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε: «Ακούστηκαν και πάλι μόνον ύβρεις και συκοφαντίες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Είναι κρίμα που δεν ακούστηκε, ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση για το καλό του τόπου» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΑΣΟΚ: «ψεύδη από δημαγωγούς»

Την ομιλία Τσίπρα σχολίασε και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε στην ανακοίνωσή του:

«Ο κ. Τσίπρας ζητάει από τον Ελληνικό λαό να πει «ναι» στο ετερόκλητο δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο που περιλαμβάνει ακόμη και τη Χρυσή Αυγή;

Ζητάει από τον Ελληνικό λαό να πει «ναι» σε ένα ανύπαρκτο και επικίνδυνο δήθεν «εναλλακτικό» σχέδιο, που οδηγεί σε ακύρωση των θυσιών και των κόπων του λαού και τη χώρα πίσω στο σημείο μηδέν της κρίσης ή και ακόμη χειρότερα; Ο κ. Τσίπρας έχει ως βάση της πολιτικής του την ύπαρξη και τη διατήρηση του μνημονίου γιατί χωρίς αυτό δεν έχει τι να πει.

Εμείς αγωνιζόμαστε για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση που έφερε το ��νημόνιο, σε αντίθεση με τους ψεύτες και δημαγωγούς που λένε ακόμη και σήμερα ότι το μνημόνιο - δηλαδή τα μέτρα προστασίας της χώρας από την απόλυτη καταστροφή - έφεραν την κρίση».