Τέλος στις ερμηνείες για αιχμές του σχετικά με τον χειρισμό του ζητήματος των Σκοπίων και της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ από την κυβέρνηση Καραμανλή θέλησε να βάλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με την παράλληλη επισήμανση ότι ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής «δεν προσφέρονται για εσωτερική πολιτική αξιοποίηση».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας ορισμένα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του Βουκουρεστίου και το θέμα της ΠΓΔΜ, διευκρίνισε καταρχάς, ότι ο ίδιος δεν έκανε «δηλώσεις προς δημοσιογράφους», αλλά όσα του αποδίδονται προέρχονταν από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Π.Καμμένου, Προέδρου των ΑΝΕΛ.

Επί της ουσίας, παρατήρησε ότι, ήδη, από το 2008 είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση Καραμανλή είχε χειριστεί «πολύ καλά το θέμα της διεύρυνσης της Συμμαχίας».

Όμως, προσέθεσε, τόσο ο χειρισμός της κυβέρνησης όσο και η στάση της Συμμαχίας επί του θέματος, «περιγράφεται ορθά τόσο στη χτεσινή μου ομιλία, όσο και στην ομιλία που είχα κάνει προ μηνών στη Βουλή».