Πρώτη ανάρτηση 14.19


Καβγάς πολλών ρίχτερ έγινε σήμερα στη Βουλή, ανάμεσα σε Σοφία Βούλτεψη και Δημήτρη Στρατούλη, κατά τη συζήτηση της επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανεργία των νέων, ύστερα από τις κατηγορίες της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ότι αγνόησε τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, την ίδια ώρα που ασχολείται με «τους λαθρομετανάστες, άοπλους εισβολείς στο Φαρμακονήσι».

Είχε προηγηθεί αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουπλή ότι «οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς διαμαρτ��ρονται πως η Πολιτεία δεν τους προσφέρει παρά ένα μπουκάλι νερό». Τότε η κα Βούλτεψη είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που μιλάτε για την Κεφαλονιά, ενώ έχετε εκδώσει 14 ανακοινώσεις για το Φαρμακονήσι και τους λαθρομετανάστες, έχετε κάνει διαδηλώσεις, έχετε κάνει άνω-κάτω τη Βουλή, επειδή χρησιμοποιούν οι Τούρκοι ως όπλο τους, άοπλους εισβολείς στο Φαρμακονήσι».

Στον ίδιο τόνο συνέχισε η βουλευτής της ΝΔ: «Όλα τα κόμματα έστειλαν αντιπροσωπείες τους στην Κεφαλονιά. Εσείς βγάλατε ανακοινώσεις για τον ΑΔΜΗΕ, τη ΔΕΗ, την Ιερισσό, ακόμα και για μια απόφαση του ΚΑΣ για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης - πουθενά η Κεφαλονιά. Τι είναι πιο σημαντικό; Να ασχοληθείτε με τους "πρόσφυγες" λαθρομετανάστες, ή με τους πρόσφυγες της Κεφαλονιάς που βρίσκονται στα καράβια; Κατεβάσατε σε διαδήλωση ακόμα και το μπαγκλαντεσιανό επιμελητήριο».

«Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση και κάλεσε τα μέλη του να συνδράμουν εθελοντικά στην αποκατάσταση των ζημιών» απάντησε ο Δημήτρης Στρατούλης. Με δεύτερη δε ανακοίνωσή του, όπου κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι επισκέφθηκε την Κεφαλονιά για επικοινωνιακούς λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και δώδεκα προτάσεις για την ανακούφιση και στήριξη των σεισμοπαθών» απάντησε από την αξιωματική α��τιπολίτευση ο Δ. Στρατούλης για να ακολουθήσει ο διάλογος:

Σ. Βούλτεψη: «Οι ανακοινώσεις δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς»

Δ. Στρατούλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, δεν έχει κηρύξει ακόμη την αυτονομία του από το κόμμα. Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι από την πρώτη μέρα στην Κεφαλονιά με επικεφαλής την βουλευτή μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και από σήμερα υπάρχει και δεύτερος βουλευτής. Υπάρχει δήλωση του εκπροσώπου Τύπου μας. Οι ανακοινώσεις μας διανεμήθηκαν από το ΑΠΕ»

Η βουλευτής της ΝΔ αντέδρασε στους ισχυρισμούς Στρατούλη και ανέφερε ότι «ο ανδρισμός και η γυναικεία αρετή είναι πολύ σημαντική υπόθεση - και ο ανδρισμός απαιτεί να παραδεχόμαστε το λάθος μας και όχι να προσπαθούμε να επιτεθούμε με χαρτιά δίχως αξία. Είστε πολιτικοί απατεώνες. Ντροπή δεν έχετε απάνω σας;». Ισχυρίσθηκε ακόμα ότι αυτά που κατάθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναρτήσεις στο διαδίκτυο από τοπικές εφημερίδες της Κ��φαλονιάς και ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του αποτελούν απαντήσεις σε ερώτηση την επομένη του σεισμού.

«Η κα Βούλτεψη μπορεί να έχει πανικό και να έχει πέσει σε παραλήρημα γιατί αποδομήσαμε όλη την ομιλία της, όπου δεν είπε τίποτε για τους ανέργους, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα και στο Συντονιστικό στην Κεφαλονιά που συνεδριάζει ολοημέρως» είπε από την πλευρά του ο Δ. Στρατούλης, ενώ ο βουλευτής επίσης του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδης ζήτησε τον λόγο από την κ. Βούλτεψη επειδή - κατά τον ίδιο – αποκάλεσε τους Σύρους πρόσφυγες άοπλους εισβολείς.