​«Η εφαρμογή της νομοθ��σίας δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών, ούτε τελεί υπό την αίρεση της προηγούμενης έγκρισης της διοικητικής ιεραρχίας». Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με αφορμή δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «οι αστυνομικοί που εντόπισαν τον κ. Λιάπη να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, προτού προχωρήσουν στη σύλληψή του, επικοινώνησαν με τους προϊσταμένους τους και αυτοί με τη ΓΑΔΑ».

newego_LARGE_t_1101_54287047.jpg

Το δημοσίευμα του «Βήματος ανέφερε», όπως είχε επισημάνει η βουλευτής, ότι «ο ΓΑΔΑρχης έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να περιμένουν μερικά λεπτά μέχρις ότου έρθει από πάνω η άδεια σύλληψης».

Ο κ. Δένδιας, αναφέρθηκε στις ενέργειες των αστυνομικών για τις παραβάσεις διοικητικού χαρακτήρα, που διαπιστώθηκαν κατά τη διενέργεια ελέγχου στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο κ. Λιάπης, αλλά και στις διαπιστωθείσες παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, που οδήγησαν στη σύλληψη και την αυτόφωρη διαδικασία, τονίζοντας πως το προσωπικό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας ασκεί τις αρμοδιότητες του με σεβασμό στην αρχή της νομιμότητας και της ισότητας που προβλέπει το Σύνταγμα