«Η Ελλάδα δεν έθεσε βέτο ως προς την ένταξη της ΠΓΔΜ κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008». Αυτό επανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας «απολύτως ακριβή από πλευράς διεθνούς δικαίου» τα όσα είπε ο ίδιος χθες στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών επεσήμανε μάλιστα ότι «υπάρχουν άλλες χώρες στην περιοχή μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που έχουν διμερή ζητήματα με την ΠΓΔΜ απείρως σοβαρότερα από του ονόματος», όπως η Βουλγαρία η οποία θέτει ζητήματα ιδεολογικής χρήσης της ιστορίας, αλυτρωτισμού, σεβασμού γεγονότων και καταστάσεων.

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008, η ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε πολύ καλά το ζήτημα της διεύρυνσης της Συμμαχίας, κάτι που, όπως σημείωσε, είχε πει και τότε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός εξωτερικών τόνισε τέλος ότι τα θέματα αυτά – τόσο στην τρέχουσα, όσο και στην ιστορική τους διάσταση – "δεν προσφέρονται για εσωτερική πολιτική ‘αξιοποίηση".