Λεκτική βία λόγω φύλου στη Βουλή κατήγγειλαν βουλευτίνες σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, με κάποιες κοινοβουλευτικές εκπροσώπους μάλιστα να κάνουν λόγο και για σεξιστικές συμπεριφορές!
«Δεν νοείται κοινοβουλευτικοί συνάδελφοι να συμπεριφέρονται σε βάρος κάποιου άλλου με σεξιστικό ύφος» δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Κατερίνα Παπακώστα.
Η κ. Παπακώστα αναγνώρισε ακόμα ότι παρατηρούνται φαινόμενα σεξισμού και διάκρισης λόγω φύλου, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ευπρέπεια στο κοινοβουλευτικό διάλογο και ότι δεν είναι δυνατόν το γυναικείο δυναμικό της Βουλής να δέχεται επιθέσεις λόγω φύλου.
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Τσαρούχα, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να εμποδίσουμε ή να αποτρέψουμε στο να φτάσει κάποια επίθεση ενδοκοινοβουλευτική στα δικαστήρια», ενώ η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή πρότεινε πρόστιμα, περικοπές και αφαίρεση του λόγου από τις Επιτροπές σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Σταμπουλή τόνισε ότι θα πρέπει να ασχοληθεί πιο επισταμένα με το θέμα η Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ η βουλευτής της ΝΔ Γεωργία Μπατσαρά δήλωσε προσβεβλημένη ως γυναίκα όταν πριν λίγο καιρό ο Σωκράτης Ξυνίδης είχε αποκαλέσει «καλτσοδέτα» τη Εύα Καϊλή.