Να καταργηθε�� η ασυλία της τρόικας και των υπαλλήλων της για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες με μνημόνια και έτσι να μπορούν να παραπεμφθούν στα δικαστήρια, ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Μαριάς, που βρίσκεται στο Στρασβούργο και μετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημειώνει ότι κατέθεσε και σχετική τροπολογία μαζί με άλλους τέσσερρις βουλευτές των Eυρωπαίων Αντι-φεντεραλιστών, η οποία θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενίσχυση της απασχόλησης, υποστηρίζει ότι «αποτελούν περισσότερο μια προεκλογική διακήρυξη εκ μέρους του κ. Σαμαρά, ενόψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ εκτιμά ότι επίκεινται, ή τουλάχιστον σχεδιάζονται, κι άλλα μέτρα. Θεωρεί ότι «σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και την τρόικα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού».