Νέα ένταση με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώθηκε στη Βουλή, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στην κυβέρνηση καταγγέλλοντας αστυνομική βία στα γεγονότα έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν χωρίς να έχουν συντελεστεί παράνομες πράξεις» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση: «Εκτός αν φωνάζετε βοήθεια όπως τότε κατά τις διαμαρτυρίες σας έξω από την ΕΡΤ»!
Η αναφορά αυτή του κ. Αθανασίου έκανε έξαλλη τη Ζωή Κωνσταντοπούλο�� η οποία άρχισε να φωνάζει «ντροπή σας» από το έδρανα της Βουλής. Στη συνέχεια, ζήτησε και πήρε το λόγο επί προσωπικού: «Επέλεξε να αναφερθεί στα γεγονότα της ΕΡΤ και γι’ αυτό του είπα “ντροπή του”. Επειδή κάνατε υπαινιγμό, σας εύχομαι να μην υποστείτε ποτέ αστυνομική βία».
«Γινόμαστε για ακόμη μία μάρτυρες φορά μιας ακτιβιστικής πρακτικής διαρκών καταγγελιών από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα είχε ένα νόημα αν δεν ήταν μόνιμη πρακτική» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης, απαντώντας στην κα Κωνσταντοπούλου.
Η συνέχεια της τοποθέτησής του βουλευτή της ΝΔ ήταν σε πιο υψηλούς τόνους: «Δεν πα' να τσιρίζετε όσο θέλετε και να σκούζετε μέχρι το βράδυ; Δεν σας ακούω καθόλου, δεν με ενδιαφέρετε, με ενδιαφέρει τι θα πουν τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας. Τι θα απασχολήσει, τι λέτε εσείς στην στρατευμένη σας αντίληψη; Που τα είδατε αυτά που λέτε και καταγγέλετε ότι απαγορεύθηκε σε βουλευτές να δουν κρατουμένους. Έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεστε σε αδαείς;».