Την άποψη ότι Αθήνα «ξεσηκώνει» τη Γαλλία εναντίον της Γερμανίας εκφράζει το Focus σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Αθήνα εξεγείρει τη Γαλλία κατά της Γερμανίας».
Οι Γερμανοί στέκονται σε μια δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως τη μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), όπου είχε ζητήσει από τη γαλλική κυβέρνηση να σχηματίσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα πιο ισχυρό αντίβαρο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. «Το Παρίσι πρέπει να παίξει τον ρόλο του» είχε τονίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Untitled2333aas.jpg
«Για την ελληνική κυβέρνηση η Γερμανία έχει γίνει υπερβολικά ισχυρή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, ζητά από τη Γαλλία να ��αίξει έναν πιο ενεργό ρόλο» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.
Τι απαντούν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου
«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε αυτό, που επισημαίνει όλη η Ευρώπη» απαντούν αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ, εκφράζοντας την απορία τους για την έκταση αλλά και τις παρερμηνείες στις αναφορές του κ. Βενιζέλου.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ο υπουργός Εξωτερικών έχει κάνει ανάλογες συζητήσεις και με Γερμανούς αξιωματούχους, χωρίς ποτέ να έχει προκληθεί θέμα, και εξηγούν ότι ουσιαστικά αναφέρθηκε στην συνεργασία Βερολίνου-Παρισίων, που αποτελούσε ανέκαθεν την κινητήριο δύναμη της ενωμένης Ευρώπης.