Με σκληρές εκφράσεις τοποθετήθηκε ο Μανώλης Γλέζος για τις δηλώσεις του περί συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για αδυναμία κατανόησης του πνεύματος των λεγομένων του.
Ειδικότερα, ο Μανώλης Γλέζος και οι συνεργάτες του χαρακτηρίζουν «ανίκανο», «πανικόβλητο» και «τουλάχιστον ηλίθιο» όποιον ερμήνευσε την ομιλία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς στη Βουλή ως πρόταση συνεργασίας στην ΝΔ.
Σε διευκρινίσεις του στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, ο κ. Γλέζος κάνει λόγο για βόμβα παραπληροφόρησης και εξηγεί ότι είναι «πέρα από κάθε λογική» το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο ίδιος την «αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση», να το μετατρέπουν «σε δήθεν πρόταση συνεργασίας».

Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Γλέζος χαρακτηρίζει «παντελώς ανίκανους να καταλάβουν την ειρωνεία» ή «πανικόβλητους που πατάνε στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας» όσους αναπαράγουν τις δηλώσεις του ως «άνοιγμα» στη ΝΔ.
Μάλιστα, στέκεται ιδιαίτερα στη φράση του στη Βουλή, πως «είναι σαν να συνεργάζεται το ζενίθ με το ναδίρ, η ΝΔ που έχει χάσει ουσιαστικά την αρχή της δεδηλωμένης».
Την ίδια ώρα, με σκληρά λόγια μίλησε για το θέμα και συνεργάτης του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά για όσα γράφτηκαν: «Όποιος δεν καταλαβαίνει την ειρωνεία, είναι τουλάχιστον ηλίθιος».