​«Η Κεφαλονιά άντεξε και αποτελεί πάντα έναν ασφαλή προορισμό». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη τύπου από την Κεφαλονιά όπου βρίσκεται προκειμένου να δει από κοντά όλα όσα συνέβησαν στο νησί μετά τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από την Δευτέρα, ενώ τα νοσοκομεία, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο κ.Σαμαράς, κάποιοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφε��θεί στο μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα προκειμένου να έχουν θέρμανση και να είναι ασφαλείς .

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως τα δημόσια κτίρια στην πλειοψηφία τους είναι κατάλληλα, ενώ όπως τόνισε την επόμενη εβδομάδα θα μεταβούν στο νησί αρχαιολόγοι προκειμένου να κάνουν ελέγχους στην πολιτιστική κληρονομία του νησιού .

Επίσης είπε ότι ο έλεγχος σε σπίτια, μαγαζιά και δημόσια κτίρια προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, τονίζοντας ότι πολύ μικρό το ποσοστό των κτιρίων που έχουν πρόβλημα στην Κεφαλονιά σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του σεισμού.

Όλοι έχουν πάρει την εντολή να αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές στο οδικό δίκτυο και κυρίως στον δρόμο Ληξουρίου -Αργοστολίου.

Ο κ.Σαμαράς ανακοίνωσε επίσης πως στο νησί θα φτάσουν και κάποιοι γιατροί ,προκειμένου να ενισχύσουν το προσωπικό των νοσοκομείων

«Το κράτος, όπως οφείλει να κάνει, θα συνδράμει για να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Δεν εφησυχάζουμε σε τίποτα. Τον στόχο μας θα τον πετύχουμε. Η κυβέρνηση είναι παρούσα. Οι υπουργοί ήρθαν και θα ξανά έρθουν μέχρι εωσότου να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα » τόνισε ο κ.Σαμαράς, υπενθυμίζοντας πως και ο ίδιος έχει εμπειρίες από σεισμούς

«Ξέρω πως το χειρότερο που μπορεί να λες σε μια περιοχή που έχει πληγεί από σεισμό είναι …πολλά λόγια . Εδώ θέλει συγκεκριμένες πράξεις και έργα» υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς, τονίζοντας πως δ��αψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που εκτιμούσαν πως η Κεφαλονιά δεν θα αντέξει .

Επίσης, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πάντες και κυρίως τα ΜΜΕ που ήταν παρόντα, ενώ θέλοντας να ελαφρύνει το κλίμα αστειεύτηκε με έναν δημοσιογράφο. Τέλος ο κ.Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του, τονίζοντας πως όλα θα πάνε καλά.

Νωρίτερα μιλώντας στο STAR, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι Κεφαλονίτες θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους 100%.

«Θα πρέπει να γυρίσω σήμερα στην Αθήνα, αλλά τα προβλήματα είναι ξεκάθαρα. Πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη γρήγορη αντιμετώπιση που υπήρχε μέχρι τώρα και για συγκεκριμένα άλλα προβλήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα για την περιοχή του Ληξουρίου που έχει χτυπηθεί περισσότερo» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως οι πληγέντες θα αποζημιωθούν.

«Ποτέ δεν υπήρχε τέτοια άμεση αντίδραση του κράτους, όπως υπήρχε τώρα» πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς, επισημαίνοντας πως ο κόσμος εκτός από τον σεισμό, του μιλά και για τα άλλα του τα προβλήματα, όπως τον Καλλικράτη.

ΒΙΝΤΕΟ εκπομπή LIVE U