​Δεν είναι φάρσα, ούτε κακόγουστο αστείο αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Από αυτό το μήνα σχεδόν 2.000.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα τρίβουν τα μάτια τους αφού θα πληρωθούν περισσότερα μετά τη μείωση των κρατήσεων.

Πλέον έχει καθοριστεί για κάθε κατηγορία εργαζομένου κράτηση 3% για την επικουρική ασφάλιση. Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν μείωση αυτής της εισφοράς ως και κατά 50% ή και 60%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η μείωση στο 3% των κρατήσεων για την επικουρική ασφά��ιση ευνοεί ιδιαίτερα τους λεγόμενους παλαιούς εργαζόμενους, εκείνους δηλαδή που ασφαλίστηκαν πριν το 1993.

Η αύξηση που θα δουν στο μισθό τους οι εργαζόμενοι ξεκινάει από τα 9 ευρώ και μπορεί να φτάσει και στα 97 ευρώ το μήνα!!!!

Καμία διαφορά δεν θα δουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, καθώς η εισφορά τους ήταν και θα παραμείνει στο 3%. Αντίθετα, οι εμποροϋπάλληλοι θα δουν μείωση από 1% ως και 4% στις ασφαλιστικές εισφορές τους, 2% θα μειωθούν οι εισφορές των χημικών, 2% των δημοσίων υπαλλήλων, 2% οι εισφορές των εργαζόμενων στο υπουργείο Εργασίας, 3% για τους γιατρούς των ταμείων, και από 1% οι εισφορές των εργαζομένων στη ΔΕΗ και τα τουριστικά γραφεία.

Δείτε αναλυτικούς πίνακες

triass.jpg

enas.jpg


dios.jpg