Στο Ληξούρι βρίσκεται αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, της Κυριακής.

Πρώτη στάση του κ.Σαμαρά ήταν το λύκειο του Ληξουρίου, το οποίο δεν θα λειτουργήσει, στην συνέχεια πήγε στο κλειστό Στάδιο, όπου βρίσκονται κάποιοι τρόφιμοι του γηροκομείου και αργότερα πήγε στο Δημαρχείο όπου συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες.

Ιδιαίτερη ήταν η συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός με την γηραιότερη γυναίκα του Ληξουρίου που είναι 103 χρονών!!!

Ο κ.Σαμαράς αφού έκανε ένα σχόλιο γ��α την ηλικία της, ρώτησε την γλυκύτατη κυρία αν κατάλαβε τον σεισμό, επισημαίνοντας την δύναμη της Κεφαλονιάς απέναντι στον εγκέλαδο.

«Ο Άγιος ήταν μαζί μας» της είπε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας και της χαμογέλασε.

Στην συνέχεια, ο κ.Σαμαράς χωρίς κουστούμι, casual ντυμένος και χαμογελαστός, βγαίνοντας από το Δημαρχείο, απάντησε στις ερωτήσεις του απεσταλμένου του STAR στην Κεφαλονιά Νίκου Τσιλιπουνιδάκη.

«Θα πρέπει να γυρίσω σήμερα στην Αθήνα, αλλά τα προβλήματα είναι ξεκάθαρα. Πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη γρήγορη αντιμετώπιση που υπήρχε μέχρι τώρα και για συγκεκριμένα άλλα προβλήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα για την περιοχή του Ληξουρίου που έχει χτυπηθεί περισσότερo» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως οι Κεφαλλονίτες θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους 100% .

«Ποτέ δεν υπήρχε τέτοια άμεση αντίδραση του κράτους, όπως υπήρχε τώρα» πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς, επισημαίνοντας πως ο κόσμος εκτός από τον σεισμό, του μιλά και για τα άλλα του τα προβλήματα, όπως τον Καλλικράτη.

Όπως αναλυτικά γράψαμε χθε�� στο star.gr, ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμα του και αντί για το Ελευθέριος Βενιζέλος προσγειώθηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς στις 23:20 και αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών π��ρουσία φορέων, παραγόντων και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά ο κ. Σαμαράς για τις ζημιές που έχει υποστεί το νησί, αλλά και τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από τις αρχές.

«Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού. Θα κάνουμε τώρα μία πρώτη σύσκεψη. Απόψε θα κοιμηθούμε εδώ και το πρωί θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα» δήλωσε κατά την άφιξή του ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα στο νησί βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, και οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης, από τους οποίους o Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο σεισμόπληκτο νησί.
BINTEO ΕΚΠΟΜΠΗ Live U