Πρόωρες εκλογές το 2014 και νικητή το ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η JP Morgan σε ανάλυση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως εκτιμά ο διεθνής οίκος, η πιθανότητα για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα πριν το πρώτο τρίμηνο του 2015 βρίσκεται στο 70%, με την JP Morgan να εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι οι κάλπες τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2014.

Στην ανάλυση της η JP Morgan τονίζει ότι ήδη η κυβέρνηση συνεργασίας που προέκυψε από τις εκλογές του 2012 έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όσον αφορά το χρόνο παραμονής στην εξουσία και υπογραμμίζει ότι δημιούργησε ένα σχετικά σταθερό περιβάλλον, το οποίο όμως φτάνει στο τέλος του.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό θα συνοδευτεί και από μια αβεβαιότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Παράλληλα, η JP Morgan διαπιστώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αρχίζει να μετριάζει τις θέσεις του σε πολλά ζητήματα, ανοίγοντας παράθυρα συνεννόησης και συμβιβασμού με τους δανειστές.

Όσον αφορά την κατανομή των εδρών σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν το 2014, ο διεθνής οίκος προβλέπει 139 έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ, 88 για τη ΝΔ, 24 για τη Χρυσή Αυγή, 14 για τους ΑΝΕΛ, 13 για το ΠΑΣΟΚ, 12 για το ΚΚΕ και 10 για τη ΔΗΜΑΡ.