Με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη συναντήθηκε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, με αντικείμενο τον αντικαπνιστικό νόμο.

«Με τον Δήμαρχο συμφωνήσαμε ότι είναι αναγκαιότητα η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Με δεδομένη τη δυσκολία λόγω της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας -της οποίας θα πω εγώ παρενθετικά ότι τα αποτελέσματα σε αυτό τον έλεγχο ήταν μάλλον πενιχρά- συμφωνήσαμε ότι οι υπηρεσίες και του υπουργείου μας και οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα συνεργασθούν ώστε να ενημερώνουν, να προλαμβάνουν και να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους που προσβάλει τη χώρα αλλά πρωτίστως πλήττει τη Δημόσια Υγεία» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας μετά τη συνάντηση.

«Ο Δήμος Αθηναίων είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση στην εφαρμογή ενός νόμου, ο οποίος προασπίζεται τη Δημόσια Υγεία και τερματίζει την κακώς εννοούμενη συνένοχη μεταξύ καταστηματαρχών και θαμώνων, η οποία πλήττει τους πιο αδύναμους, αυτούς που ουσιαστικά οι οποίοι δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν, ενώ υποφέρουν από το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους δημόσιους χώρους γενικότερα» ανέφερε ο κ. Καμίνης από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων.