​«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί επενδύσεις». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μέσα στην ομιλία του στο Συνέδριο «Industry matters» της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών στις Βρυξέλλες.

Ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα προκειμένου να «χτυπήσει» την γραφειοκρατία, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στον εξαγωγικό της χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε., ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η εαρινή Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου θα είναι καθοριστικής σημασίας στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιομηχανικής πολιτικής της Ε.Ε. και της ανταγωνιστικότητας, όπου, όπως είπε, θα πρέπει να συμφωνηθεί μια ξεκάθαρη στρατηγική.

Ο κ.Σαμαράς τόνισε επίσης πως θα πρέπει να συμφωνηθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του υψηλού κόστους ενέργειας και τις αδυναμίες να υπάρξει ενιαία αγορά ενέργειας.

Τέλος,ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ισχυρή βιομηχανία και ισχυρό μεταποιητικό τομέα, παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της έρευνας και της τεχνολογίας.