​Την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας εξακολουθεί να αιμορραγεί χάνοντας κάθε μέρα εκατοντάδες θέσεις εργασίας και στο τραπέζι πέφτουν προτάσεις για κατάργηση του κατώτατου μισθού έως 29 ετών το Δημόσιο κάνει.... ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, παρά τα προγράμματα κινητικότητας που ξεκίνησαν!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για 2.809 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε φορείς επτά υπουργείων.

Αναλυτικά, με νέο διαγωνισμό θα προσληφθούν 200 μηχανικοί και ελεγκτές στο μετρό, 150 δόκιμοι λιμενοφύλακες στο Λιμενικό και 500 γιατροί σε νοσοκομεία. Μέσω κινητικότητας θα απορροφηθούν 331 σχολικοί φύλακες ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία, ενώ από πίνακες επιλαχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα προσληφθούν 200 γραμματείς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 300 εφοριακοί στο υπουργείο Οικονομικών, 200 διοικητικοί στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και 328 στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Τέλος από τις λίστες του ΟΑΕΔ προστατευόμενων ατόμων θα γίνουν 600 προσλήψεις στους ΟΤΑ .