Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που λειτουργεί μέσα στις φυλακές των Διαβατών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Δευτέρα, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας.

Ο υφυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί από τους διδάσκοντες για την εξέλιξη του προγράμματος, για τα περιθώρια βελτίωσής του και για τα αποτε��έσματα που υπάρχουν για τους εκπαιδευόμενους.

Με τους εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας συζήτησε για τα διδασκόμενα μαθήματα, αλλά και για τις συνθήκες διδασκαλίας σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Ο Κ.Γκιουλέκας, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, συνάντησε τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ, από τους οποίους ζήτησε την προσωπική τους άποψη για το πρόγραμμα και δέχθηκε ερωτήματα για την περαιτέρω ενίσχυση και επέκτασή του.

Την πεποίθηση του υφυπουργού ότι μέσα από τέτοια προγράμματα η Πολιτεία στέκεται αρωγός και δίνει πραγματικές ευκαιρίες στους συνανθρώπους μας, που εκτίουν τις ποινές τους, για να επιδιώξουν κάτι καλύτερο στην ζωή τους και να επανενταχθούν ομαλά μετά την αποφυλάκισή τους στην κοινωνία, συμμερίστηκαν και οι διδάσκοντες, οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται κυριολεκτικά για ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.