«Είμαστε τοποθετημένοι απέναντι στο ναζισμό ως Ευρωπαίοι, ως Έλληνες και ως άνθρωποι» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την Ισραηλιτική κοινότητα Αθηνών σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως υπογράμμισε ότι μία από τις αιτίες που επέτρεψε στα άνθη του κακού, του νεοναζισμού, να ανθίσουν στην Ελλάδα, η αβεβαιότητα του Grexit, εκλείπει με την επιστροφή της χώρας στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

«Στη χώρα που έζησε τα δεινά του ναζισμού, η εμφάνιση του νεοναζιστικού φαινομένου δεν αποτελεί μόνον ιστορικό παράδοξο και ιστορική αμνησία, αλλά και θανάσιμο κίνδυνο για τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Είμαστ�� αποφασισμένοι να διαλύσουμε τον σκοταδισμό και την ιδεολογική βαρβαρότητα», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, στον χαιρετισμό που απηύθυνε.

Ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Μίνως Μωυσής έκανε αναφορά στους υποψήφιους της Χρυσής Αυγής για τους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Αριε Μέκελ.

Στην αποψινή εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, εκπρόσωποι των κομμάτων.