Την άποψη ότι «η πορεία της εσωτερικής υποτίμησης έχει ολοκληρωθεί» εξέφρασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στη Wall Street Journal, εκτιμώντας ότι «δεν θα χρειαστούν επιπλέον περικοπές εισοδημάτων στην Ελλάδα».

«Δεν υπάρχουν και πολλά να γίνουν σε δημοσιονομικό επίπεδο επιπρόσθετα από όσα έχουν ήδη κάνει, όχι άλλες περικοπές εισοδημάτων. Αυτό που χρειάζεται ακόμα να κάνουν είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις, και αυτό χρειάζεται χρόνο και μπορεί επίσης να είναι δυσάρεστο, αλλά νομίζω ότι δε θα είναι πιο δύσκολο για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού από αυτό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

O ίδιος, σημείωσε ότι η Επιτροπή προβλέπει «έλλειμμα 2% του ΑΕΠ για φέτος και 1% του χρόνου, το οποίο είναι καλύτερο από την Ολλανδία και τη Φινλανδία» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα χρειαστεί πρόσθετη οικονομική στήριξη, η οποία θα είναι πολύ μικρότερη από τα δύο προηγούμενα προγράμματα διάσωσης.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» εξήγησε ο Ρέγκλινγκ, ο οποίος σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση της τρόικας τόνισε πως «θα πρέπει να ολοκληρωθεί, γιατί χωρίς αυτήν δεν θα εισρεύσουν χρήματα και θα προκύψουν προβλήματα».