«Δημοκρατία της Μακεδονίας» αποκάλεσε τα Σκόπια μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο ένας Σκοπιανός βουλευτής, χωρίς να υπάρξει -τουλάχιστον άμεσα- αντίδραση από ελληνικής πλευράς.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Σκοπιανός βουλευτής έκανε λόγο (και μάλιστα εις διπλούν) για «Δημοκρατία της Μακεδονίας», υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η Ελλάδα εμποδίζει την ένταξή της στην ΕΕ.

Η πρόκληση του βουλευτή της FYROM έγινε στην αίθουσα γερουσίας του Κοινοβουλίου και αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση είναι ότι κανείς δεν διέκοψε για να διορθώσει τον Σκοπιανό βουλευτή!

Λίγη ώρα μετά ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στον Σκοπιανό βουλευτή: «Εμείς θέλουμε λύση αλλά μάλλον κάποια από τη χώρα σας, τα Σκόπια, δεν φαίνεται να επιθυμούν λύση. Και αυτό θα πρέπει να το δείτε εσείς».

Την ίδια στιγμή, στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Σκοπίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ταλάτ Τζαφέρι αντίστοιχα, στο Πεντάγωνο, αποφεύχθηκε με «διπλωματική τρίπλα» η ανάκρουση των εθνικού ύμνου της γειτονικής χώρας, ο οποίος έχει έντονα ανθελληνικό περιεχόμενο.

Λόγω του ότι επρόκειτο για επίσκεψη εργασίας, δεν έγινε επίσημη υποδοχή με ανάκρουση εθνικών ύμνων και έτσι αποφεύχθηκε να ακουστεί μέσα στο Πεντάγωνο ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων που περιέχει έντονα αλυτρωτικό και ανθελληνικό περιεχόμενο.