Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια υγεία ζήτησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίο�� μίλησε για «δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Σε συνάντηση που είχε με τον Επιστημονικό Σύλλογο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο κ.Τσίπρας τόνισε πως το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο κλείνει και καταργεί τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ και αν αναλογιστούμε ότι έχουμε ήδη 3 εκατ. ανασφάλιστους αυτό αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας».

Γεωργιάδης: Ιδεολογικό σούπερ μάρκετ ο Τσίπρα��

«Ιδεολογικό σούπερ μάρκετ» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega είπε ότι η κριτική που εξέφρασε η ΝΔ για την αθεΐα του κ. Τσίπρα, ήταν πολιτική, και είχε να κάνει με την αξιοπιστία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ γίνεται για το καλό των ελλήνων πολιτών.